Biografie

Cindy Kivit

Geboren in 1969 te Roosendaal.

Al in mijn vroegste kinderjaren raakte ik gefascineerd door mooie kleuren, vormen en de natuur. Ik kon (en kan nog steeds) mezelf compleet verliezen in details. Verkreukelde en gekleurde snoeppapiertjes, steentjes in verschillende tinten en met verschillende structuren, takjes met alle kleuren mos, schelpjes, veertjes, bloemetjes enz. enz.

Het omzetten van mijn levendige fantasie naar beeld op papier werd al gauw mijn passie en dat is het tot op de dag van vandaag gebleven. Door mijn werk in het ziekenhuis raakte ik steeds meer geïnteresseerd in de anatomie van het menselijk lichaam en geleidelijk aan werd dit steeds meer onderwerp van mijn tekeningen.

Na een opleiding van 6 jaar aan de kunstacademie ‘St. Lukas’ in Kapellen (België), studeerde ik af in de richting ‘modeltekenen en modelschilderen’. Naast het geven van teken- en schilderles ben ik uiteraard ook heel graag actief als uitvoerend kunstenares. In mijn werk ligt de uitdaging vaak in het overbrengen van een bepaald gevoel, een emotie…

Versch. materialen op linnen 1,50 x 1,90