Lessen & workshops

Cursussen

Tekenen en schilderen zijn hele leuke bezigheden en iedereen kan het leren, mits er lessen gevolgd worden die goed en logisch opgebouwd zijn. De basis van goed leren tekenen of schilderen zit ‘m in het anders leren kijken.

Wie deze vaardigheid niet voldoende ontwikkelt loopt in een later stadium mogelijk vast waardoor de motivatie weg kan vallen en de creative ontwikkeling stil kan komen te liggen.

Eeuwig zonde! Inspirerende lessen voorzien van praktische tips helpen je om het beste uit deze heerlijke hobby te halen. Ik zou het hartstikke leuk vinden om je hierin te begeleiden en je (verder) te helpen met het ontwikkelen van je eigen creative vaardigheden!

Losse workshops

Schilderen of tekenen is natuurlijk veelal een individuele bezigheid. Toch is het ook prima mogelijk en heel gezellig om dit in groepsverband te doen.

Met meerdere personen tegelijk werkt ieder voor zich, onder het genot van een hapje en een drankje, aan zijn of haar eigen schilderij, waarbij we in 1 dagdeel/sessie tot een leuk eindresultaat komen.

Deze workshop geef ik bij ‘De Veestallen in Roosendaal en ‘Bij Betsie’ in Willemstad. Het bepalen van een eigen locatie hiervoor is uiteraard ook altijd mogelijk.

Daarnaast geef ik ook regelmatig eenmalige workshops aan grotere groepen. Dit kan bijvoorbeeld bij een bedrijf zijn, dat in het kader van een teambuilding met het hele personeel eens lekker creatief aan de slag wil, of bij elke willekeurige andere vereniging die eens een totaal andere invulling aan hun wekelijkse bijeenkomst wil geven. Een fantastische ervaring!

Er zijn verschillende manieren om zo’n workshop karakter te geven. Erg leuk is altijd om elke deelnemer, uiteraard onder begeleiding, individueel één onderdeel van een schilderij te laten schilderen. Vervolgens worden aan het eind van de workshop alle elementen als een puzzel aan elkaar gelegd zodat dán pas het eindresultaat zichtbaar is.

Afhankelijk van de tijd die er voor is en de grootte van de groep krijgt elk schilderij zijn eigen gezicht en karakter, maar altijd op zo’n manier dat aan het eind van de sessie er altijd een afgerond geheel is ontstaan, klaar om opgehangen te worden als herinnering aan een leuke, creative en inspirerende ervaring! Uiteraard worden voor deze workshop alle benodigde materialen door mij verstrekt. Afhankelijk van de grootte van de groep werk ik bij deze workshops samen met kunstenares Liesbeth Meulman.

Kindertekenlessen zijn ook mogelijk!